Entries by Albanian Lifestyle Medicine

Shkaktarët e kancerit?! Mënyra e jetesês

Shkaktaret e kancerit?! – Mënyra e jetesës Pavarësisht kërkimeve, ende sot shkaktari kryesor i kancerit nuk është zbuluar, por studimet shkencore dhe mjekësore tregojnë se mënyra e jetesës është një nga shkaqet që ndikon më shumë në shfaqjen e qelizave kancerogjene. Madje, sipas studimeve, 1/3 e të gjitha sëmundjeve tumorale, shkaktohet nga ushqimet dhe pijet […]

ANILA KALLESHI PHD, MD DIETITIAN

Lindur në Shkodër, më 11 Korrik 1972.   STUDIMET Diplomuar në Universitetin e Tiranës në Fakultetin e Ekonomise dega Finance vitin 1994. Diplomuar në degën Fizioterapi në 1997 në Visa Medicinska Univerzitet në Zemun në Beograd. Master në “Nutrition and Dietics” në Stonebridge University London, Master në “Weight Loss Control & Weight Loss Management” në […]

Sili i jeteses sipas Dr Dean Ornish

Zgjedhjet që bëni çdo ditë në dietën tuaj dhe mënyra e stilit te jetesës kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në mënyrën se si predispozita gjenetike shprehet – për mirë dhe për keq. Ju jeni vetëm aq i vjetër sa gjenet tuaja, por gjenet tuaja mund të modifikohen nga aktiviteti fizik, dieta dhe zgjedhjet e jetesës […]

Hans Diehl, Dr.H.Sc., M.P.H.

Dr. Hans Diehl si një hulumtues i “Institutit Kombëtar të Shëndetësisë” studioi epidemiologjinë kardiovaskulare në Universitetin “Loma Linda”. Hans Diehl, Dr.H.Sc., MPH, vlerësoi ndikimin e “Qendrës së jetëgjatësisë Pritikin”, ku drejtoi hulumtimin dhe departamentin e edukimit shëndetësor. Ai është gjithashtu drejtor klinik i “Institutit të Lifestyle Medicine” me seli në Loma Linda, Kaliforni.Si nxënës mjekësie pas […]