Shkaktarët e kancerit?! Mënyra e jetesês

Shkaktaret e kancerit?! - Mënyra e jetesës Pavarësisht kërkimeve, ende sot shkaktari kryesor i kancerit nuk është zbuluar, por studimet shkencore dhe mjekësore tregojnë se mënyra e jetesës është një nga shkaqet që ndikon më…

PARANDALIMI I SEMUNDJEVE DHE USHQYERJA E SHENDETSHME

Parandalimi i semundjeve dhe ushqyerja e shendetshme (menyra e të ushqyerit) janë të lidhura ngushtë ndërmjetë tyre. Ushqimi është komponenti kryesor mjedisor me të cilin organizmi ynë ndërvepron për kohëzgjatjen e jetës së tij.…

Humbja e peshës gjatë një diete nuk eshte njesoj tek te gjithe

Humbja e peshës gjatë një diete nuk vjen njesoj për çdo person. Disa humbin peshë më shpejtë, disa të tjerë më pak, për shkak jo vetëm të zakoneve të tyrë ushqimore, por kryesisht për shkak të ndryshimeve të tyre fiziologjike…

Ushqyerja korrekte

Ushqyerja korrekte ka një numër të shumëfishtë të efekteve pozitive në shëndetin tonë të përgjithshëm. Secili proces që zë vend në organizmin tonë shfrytëzon energji. Kjo energji sigurohet nga ushqimi të cilin ne e konsumojmë…

Programet ushtrimore me pesha ndihmojnë në mbajtjen e masës muskulare në të rriturit mbipeshë

Kardio shpesh konsiderohet si program i zgjedhur për humbjen e peshës, por të rriturit mund të përfitojnë edhe nga trajnimi me pesha gjithashtu, pasi ndihmon në ruajtjen e masës muskulare më shumë se stërvitjet aerobike. Një studim…

Çfarë është Lifestyle Medicine?

  Lifestyle Medicine shtë specialiteti mjekësor i bazuar në prova, i cili përdor metoda terapeutike të jetesës, si:  ushqimi , dietë me bazë bimore, aktivitet fizik të rregullt, gjumë adekuat, menaxhim stresi, shmangien e përdorimit…

The benefits of wellness and a healthy lifestyle

NY Elite Magazine / 11 hours ago Anila Kalleshi was born in Shkodra, Albania. She graduated with a degree in “Physiotherapy” at the Visa Medicinska University in Belgrade. Followed by a Master degree in “Nutrition and Dietics”…

Për te ruajtur masën muskulare në të rriturit mbipeshë ndihmojne programet ushtrimore me pesha

  Shpesh kardio konsiderohet si program i zgjedhur për humbjen e peshës, por të rriturit mund të përfitojnë edhe nga trajnimi me pesha gjithashtu, pasi ndihmon në ruajtjen e masës muskulare më shumë se stërvitjet aerobike.   Një…

Efektet shqetësuese të rrjeteve sociale në crregullimet e së ngrënit

Rrjetet sociale si Pininterest, Tumblr, Instagram dhe Youtube shpesh bëhen “mikëpritës” të përmbajtjeve të ndryshme që promovojnë crregullime të së ngrënit. Të njohura si “thinspo”, “pro-ana” dhe “pro-mia” kërkimet…

Bulimia - shkaqet , faktoret e rriskut dhe simptomat

Bulimia gjithashtu njihet si bulimia nervore. Ky është një crregullim tepër serioz i cili është kategorizuar si crregullim i së ngrënit. Ky crregullim mund të jetë shumë i rrezikshëm për jetën e njeriut sepse kur njerëzit vuajnë…