Artikujt më të fundit

Shkaktarët e kancerit?! Mënyra e jetesês

Shkaktaret e kancerit?! - Mënyra e jetesës Pavarësisht kërkimeve, ende sot shkaktari kryesor i kancerit nuk është zbuluar, por studimet shkencore dhe mjekësore tregojnë se mënyra e jetesës është një nga shkaqet që ndikon më…

PARANDALIMI I SEMUNDJEVE DHE USHQYERJA E SHENDETSHME

Parandalimi i semundjeve dhe ushqyerja e shendetshme (menyra e të ushqyerit) janë të lidhura ngushtë ndërmjetë tyre. Ushqimi është komponenti kryesor mjedisor me të cilin organizmi ynë ndërvepron për kohëzgjatjen e jetës së tij.…

Humbja e peshës gjatë një diete nuk eshte njesoj tek te gjithe

Humbja e peshës gjatë një diete nuk vjen njesoj për çdo person. Disa humbin peshë më shpejtë, disa të tjerë më pak, për shkak jo vetëm të zakoneve të tyrë ushqimore, por kryesisht për shkak të ndryshimeve të tyre fiziologjike…

CORSO DI PERFEZIONAMENTO "LIFESTYLE MEDICINE OVER 60"

Lifestyle Medicine can make a huge difference caring people with NCDs, at first because Lifestyle Medicine change the perspective to practice Medicine in ourselves.

Ushqyerja korrekte

Ushqyerja korrekte ka një numër të shumëfishtë të efekteve pozitive në shëndetin tonë të përgjithshëm. Secili proces që zë vend në organizmin tonë shfrytëzon energji. Kjo energji sigurohet nga ushqimi të cilin ne e konsumojmë…

Programet ushtrimore me pesha ndihmojnë në mbajtjen e masës muskulare në të rriturit mbipeshë

Kardio shpesh konsiderohet si program i zgjedhur për humbjen e peshës, por të rriturit mund të përfitojnë edhe nga trajnimi me pesha gjithashtu, pasi ndihmon në ruajtjen e masës muskulare më shumë se stërvitjet aerobike. Një studim…